Hannie

Hannie von Meijenfeldt en Bernie van Vloten, Plantage 62, 3841 EL Harderwijk

CH-461a


Bilthoven, 24 september 2008

Beste Hannie en Bernie,

Nog even een briefje om u te bedanken voor de hartelijke ontvangst thuis. Al haastend om op tijd aan te komen, kwam ik met lege handen, maar ik ben blij dat ik deel 1 van het familieboek heb kunnen achterlaten.

Alle gegevens van de kinderen en kleinkinderen heb ik verwerkt op de website www.meijenfeldt.nl. Misschien is het leuk daarop eens een kijkje te nemen. Rechtsboven moet het woord “Tijdens” getikt worden en daarna op login klikken, om in het beschermde deel te komen. Ik bleek toch meer gegevens te hebben dan ik dacht. Als ik de balans opmaak hangt het voortbestaan van de familienaam Von Meijenfeldt in de tak De Haas helemaal af van één 4-jarige zoon Daniël van Frits/Vincent in Peru (de oudste zoon van Herry). Als toekomstige kinderen van de vele meisjes de familienaam Von Meijenfeldt zouden krijgen of er later voor kiezen, dan ziet het voortbestaan van de familienaam er zonniger uit.

Misschien was ik door het late uur niet meer scherp, maar vandaag begrijp ik opeens het verhaal van de grafsteen van Axel von Fersen en Johan August von Meijerfeldt. In de Riddarholms kerk op het Gamla Stan in Stockholm bevinden zich de grafkoren van de Zweedse koningen en hangen de wapenplaten van alle overleden Serafimer ridders. Aan een wand hangt het wapen van de laatste graaf Johan August von Meijerfeldt (1725-1800) gelukkig helemaal zichtbaar. Twee platen lager hangt het wapen van Axel von Fersen, wiens naam er alleen maar onderuit komt. Van deze wapenplaten heeft mijn vader in 1934 foto’s gemaakt, waarvan toen veel afdrukken in de familie zijn rondgegaan. Een latere mooiere foto van deze wapenplaat is in deel 1 in kleur afgedrukt (blz. 120-121).

Met hartelijke groeten,

Uw neef in de 6de graad,
Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *