Op basis van de overleveringen en naspeuringen, op grond van de resultaten van het onderzoek naar het Nehringse familiegraf, Pommerse bronnen, familiepapieren en Hollandse bronnen, en behandeling van de naamgenoten in Pommeren en de Republiek is het zo ver de verbindingen tussen het Zweedse geslacht en de Nederlandse familie te leggen.
Van de Nederlandse stamvader en zijn kinderen zijn enkele tientallen documenten bewaard gebleven. Deze bevinden zich in het Familiearchief. Voor dit onderzoek zijn drie van deze documenten belangrijk: een brief naar Helsingfors van zijn zoon Carl in 1876, een nieuwjaarswens van zijn zoon Jan aan zijn schoonfamilie uit 1811 en een verjaarswens aan hem van zijn kinderen.
In de openbare bronnen is andere relevante informatie te vinden. Ten eerste is in het Nationaal Archief te vinden dat hij bij de Admiraliteit van Amsterdam aanmonsterde. Ook is hij te vinden in doop-, trouw- en begraafregisters van Amsterdam en Rotterdam.
Naamgenoten, dat wil zeggen personen met een familienaam die voldoet aan één van de vele hier gehanteerde schrijfwijzen, waren er vóór en tijdens de komst van de stamvader naar de Republiek.
Op basis van het bovenstaand wordt een reconstructie van de eerste 33 levensjaren van de Nederlandse stamvader gemaakt. Dan worden de bewijzen op een rij gezet. Afgesloten wordt met conclusies.