De wapens van aangetrouwde geslachten lossen soms vraagstukken over familieverbanden op. Een voorbeeld is Anrep die meldt dat de eerst Meijer getrouwd is met Von Farsenbach. Die naam is nergens terug te vinden, laat staan een wapen bij die naam. Zijn bron Von Stiernman blijkt echter Von Farensbach te schrijven. Dat is een oeradellijk Duits-Baltische geslacht, dat een wapen overeenkomstig de beschrijving draagt.
Een tweede reden om de wapens van de aangetrouwde geslachten te bekijken is de verklaring van uitbreidingen van het Meijerfeldtse wapen. Voorbeelden zijn de vierhoekige burcht uit het wapen van Wrangel en de doorboorde sterren uit het wapen van Hastfer.
Een derde en laatste reden om de wapens van de aangetrouwde geslachten te onderzoeken is de combinatie van wapens die soms tijdelijk wordt toegepast. Een voorbeeld van deze laatste categorie is de combinatie van wapens van Johan August Meijerfeldt sr. en zijn vrouw Brita Barnekow, die op de muur van het Näsby Slot boven Stockholm te zien is.
VON FARENSBACH
∞ Johan Meijer (1510)
VON TIESENHAUSEN
∞ Wolmar Meijer (1520/1532)
VON WRANGELL
∞ Henric Meijer (1562)
VON BREMEN
∞ Wolmar Meijer (1599)
VON TAUBE
WOLFFENSKÖLD
∞ Anders Meijerfeldt
HASTFER
∞ Carl Fredrik Meijerfeldt sr
TÖRNFLYCHT
∞ Johan August Meijerfeldt sr
BARNEKOW
∞ Johan August Meijerfeldt sr
HORN
∞ Anna Catharina Meijerfeldt
SPARRE
∞ Johan August Meijerfeldt jr