3.2.2. Middenwesten

De jongste zoon die barones Sophie von Lewila adopteert heet volledig Ferdinand August Julius baron von Meyenfeld (1860-1939).  Zij stuurt hem naar haar familie waar hij de landbouwschool bezoekt. Hij wordt landbouwkundige.

Na zijn studie emigreert Ferdinand naar de Verenigde Staten, noemt zich Fred en gaat landbouw bedrijven. Hij trouwt op 24-jarige leeftijd in Chicago met Margaret Jane Wilson Wilkin uit Canada (1866-1909). Zij heeft Ierse ouders.

Twee maanden na zijn huwelijk wordt Fred op 13 augustus 1884 gearresteerd in verband met de moord op Henry Hick. Deze fornuislasser had als vakbondsman stakingsbrekers aangevallen en werd op straat doodgeschoten. Een aanklacht komt er alleen tegen William Smith, Fred mag naar huis.

Het gezin met zes kinderen verhuist rond de eeuwwisseling van Chicago naar Zuid-Dakota, een staat in het noord-midden van de Verenigde Staten. Daar overlijdt Margeret in 1909 op 43-jarige leeftijd aan een wurgende reuma. In 1912 hertrouwt Fred in Rapid City met Mary Anna Sartory (1890-1958), een dochter van ouders uit Mainz. Zij wonen een korte periode in Gridstone in Haaken County, waar het eerste kind Anna wordt geboren.

Met de start van de Eerste Wereldoorlog verliest Fred zijn toelage uit Duitsland. Daarna verdient hij vooral als huisschilder in Casper, in de naastgelegen staat Wyoming. Hij staat bekend om zijn grote tuin met exotische vruchten, bloemen en groenten. In Casper worden de overige kinderen uit het tweede huwelijk geboren. Als Fred 64 jaar oud is krijgt hij zijn tiende en laatste kind, zijn eerste zoon met de naam Ferdinand.

Anna, de oudste dochter uit het tweede huwelijk, doet een post-graduate en is liftbediende als zij in 1933 op 19-jarige leeftijd tijdens een ziekenhuisoperatie overlijdt. De jongere dochters trouwen in 1935: Jesse met Lester Obert en Elsie met Jack Gilpin. De laatsten behoren tot de Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. Elsie houdt zich vooral bezig met Kerstfeest en genealogie. Jack werkt voor Standard Oil.

In 1939 overlijdt Fred. Zijn zoon Fred is dan pas 15 jaar oud. Hij trouwt in 1952 Agnes Maxine Brooks. Zes jaar later overlijdt zijn moeder. In 1971 overlijdt zijn vrouw en drie jaar later hertrouwt hij Claribel (Clair) Fisher Edwards. Deze twee huwelijken leveren geen kinderen op. De kinderen van zijn oudere zussen krijgen de achternaam van hun echtgenoot. Daarmee sterft de adellijke geslacht Von Meyenfeld uit Rösebeck uit.