Landgoederen Hessen

Van het geslacht Meyer zijn twee landgoederen bekend die aan de Zwitserse kant van de rivier de Rijn liggen: Hörnli en Fortenbach.

Hörnli ligt in de Zwitserse stad Kreuzlingen, door de Rijn en de Bodensee gescheiden van de Duitse stad Koblenz. In de adelsbrief van 1577 krijgt Melchior Meyer (H.4) dit als erfleen toegewezen. In 1586 woont hij daar.

Hörnli bij Kreuzlingen
Hörnli bij Kreuzlingen

Fortenbach is een herengoed  bij Stein am Rhein aan het uiteinde van de Bodensee aan de Zwitserse zijde. Melchior Meyer (H.4) verhuist hier naar toe in 1604.

Fortenbach bij Stein am Rhein
Fortenbach bij Stein am Rhein

Arbon ligt bij Thurgau aan het Bodenmeer in Zwitserland. Melchior Meyer (H.49) bezit er in 1622 het bisschoppelijke leengoed.

Altenhaβlau is een ambt en dorp vlakbij Gelnhausen bij Hanau. Wilhelm Ludwig von Meyerfeld bezat er een groot landgoed, dat hem ten deel was gevallen door het overlijden van zijn vrouw Von Drach in 1763. Hij beheerde het al sinds zijn huwelijk en ging daar mee door tot zijn overlijden in 1804.

Hundsrück is een leengoed bij Steinau, onderdeel van Schlüchtern. Wilhelm August von Meyerfeld verkreeg het als leen voor hem en zijn mannelijke nakomelingen op zijn verzoek van de Keurvorst van Hessen-Kassel bij brief van 22 september 1831. In 1823 had hij over het leenhof al een proces gevoerd met bezitter Von Spener.